Hermesse » Specials » Esoterie verzameld

Esoterie en voorspellingsmethoden

Esoterie en voorspellingsmethoden Er is meer tussen hemel en aarde... De wereld van de esoterie is vaak ongrijpbaar en daardoor fascinerend. Voorspellen van de toekomst, geheimzinnige rituelen, werkwijzen waaraan een gewoon mens niet gauw denkt.

Betekenis van esoterie

Leer of kennis inzake het bovenzintuiglijke.
  • Geheimzinnige kennis voor ingewijden,
  • Geheimzinnige wetenschappen,
  • Neiging tot groepsvorming voor ingewijden

Esoterie en spiritualiteit

Esoterie en spiritualiteit hebben de mensheid al duizenden jaren gefascineerd. Eeuwenlang behoorden vooral voorspelling van de toekomst en 'het spreken met de doden' tot de grootste taboes. Astrologie was in de Middeleeuwen en de tijd vlak daarna alleen acceptabel als het een dokter tot hulp was om de medische problemen van de patiënt te analyseren. Zelfs in de 21ste eeuw geven vele astrologen aan persé niet aan toekomstvoorspelling te doen, maar alleen aan analyse van de horoscoop met betrekking tot de karaktereigenschappen en mogelijkheden van de cliënt.

Hoofdprincipes van de astrologie

In deze special worden verder enkele hoofdprincipes van de astrologie behandeld. Daarnaast worden in deze special enige vormen van toekomst voorspelling aangereikt, die de lezer zich vrij makkelijk kan 'eigen' maken omdat er alleen maar een deck gewone speelkaarten voor kunnen worden gebruikt. Ook worden manieren van toekomst voorspellen aangegeven die iets meer specialistische voorwerpen vergen, die overigens in het algemeen in meer gespecialiseerde boekhandels verkrijgbaar zijn of te koop zijn op het Internet.
De 7-waaier: toekomst voorspellen met gewone speelkaarten

De 7-waaier: toekomst voorspellen met gewone speelkaarten

Er zijn heel veel verschillende methoden om de toekomst te voorspellen, met een groot aantal verschillende 'media.' Daarbij behoort de methode van de 7waaier door middel van gewone speelkaarten.

De mystieke Nostradamus: zijn werkmethoden

De belangstelling voor de profeet uit de Renaissance Nostradamus groeit bij elke wereld omvattende calamiteit. Hoe vaker er verzen worden gevonden die 'helemaal raak' zijn, hoe vaker men zich afvraagt…
Voorspel je toekomst met Lenormand kaarten

Voorspel je toekomst met Lenormand kaarten

Orakels bestaan al zolang de mensheid kon denken en zich op zijn toekomst wilde richten. Het Lenormand kaartspel, in 1850 gecreëerd en genoemd naar Mlle LeNormand (1843) is een relatief jong orakel.…

Contact met geesten

Het is een hype, de televisie programmas waarin de 'host' contact opneemt met de geesten van overleden mensen. Hoe kan dat eigenlijk? Zijn er gevaren aan verbonden? Een uitleg.
Is New Age alweer voorbij?

Is New Age alweer voorbij?

De beweging begon in de jaren zestig en beleefde een hoogtepunt in de begin-jaren negentig van de vorige eeuw. Daarna verdween het begrip geleidelijk uit de aandacht. Is New Age sluimerend of op sterv…

De veelzijdigheid van de astrologie

Astrologie is veelzijdiger dan alleen het laten trekken van de geboorte-horoscoop, of de dagelijkse rubriek in de krant. Een overzicht van de meest bekende astrologische systemen.
Het 3-luik: toekomst voorspellen met gewone speelkaarten

Het 3-luik: toekomst voorspellen met gewone speelkaarten

Het antwoord op een eenvoudige dringende vraag is te beantwoorden met de simpele toekomst voorspelling van het drieluik. Er is alleen maar een deck gewone speelkaarten voor nodig.
Gepubliceerd door Hermesse op 07-06-2011, laatst gewijzigd op 20-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.